Betonanker til klatregreb på betonvæg

Flere visninger

Betong anker M10

Bli den første som omtaler dette produktetAvailability: På lager

kr 12,00

Betong anker 
Til montering av klatregrep på en betongvegg

kr 12,00

Detaljer

Betong anker M10

Anker til montering av klatregrep i betong. Ankeret inneholder en liten tapp som mekanisk slås inn med en spesial dor/kjørner.
Klatregrepene skrus fast i ankeret med M10 bolter som kjøpes separat 

FZB M10

kr 12,00

Skriv din egen omtale

You're reviewing: Betong anker M10

Hvordan vurderer du dette produktet? *

Produkt spørgsmål

Hvordan monterer jeg klatregrep direkte på betong?

Klatregrepene monteres med M10 bolter som skrues inn i messingankere på veggen der klatregrepene skal monteres. Lengden på M10 boltene kan variere. Våre klatretaksprodukter er supplerte med boltlengdeanbefalinger for henholdsvis tre-, murstein og betongvegg.

 

Fremgangsmåte:

 1. Sørg for at overflaten er jevn (klatregrepene kan bli ødelagte hvis de festes på en ujevn overflate)
 2. Bor hull med et 12 mm mursteinsbor (slagbor)
 3. Slå bentongankrene inn i hullene med en kjørner/dor og en hammer
 4. Skru klatregrepene fast med en unbrakonøkkel 8 mm

 

Verktøy og utstyr:

 • Betongankre
 • M10 bolter (rustfrie bolter hvis klatregrepene skal settes opp ute)
 • Boremaskin med 12 mm mursteinsbor (slagbor)
 • Hammer og kjørner/dor til å slå betongankrene inn med
 • Unbrakonøkkel str. 8 til å feste klatregrepene med
Bedøm svaret?
Hvordan monterer jeg klatregrep på en treplate/trevegg?

Klatregrepene monteres med M10 bolter som skrus inn i islagsmutre/klomutre i treplaten som klatregrepene skal monteres på. Islagsmutre slås i fra baksiden av platen. Setter du klatregrepene direkte på en trevegg er det derfor VIGTIG, at du kan komme til veggen fra baksiden.


Lengden på M10 boltene kan variere. Våre klatretaksprodukter er supplerte med boltlengdeanbefalinger for henholdsvis tre-, murstein og betongvegg.

 

Fremgangsmåte:

 1. Bor 12 mm huller fra forsiden av kryssfinerplaten (Vi anbefaler en 15-21mm kryssfinerplate).
 2. Slå islagsmutre/klomutre i fra baksiden av platen.
 3. Skru eventuelt lekter på veggen, der klatreveggen skal være.
 4. Skru klatreplatene fast på lektene eller direkte på veggen.
 5. Skru klatregrepene fast på klatreveggen med en 8 mm unbrakonøkkel.

 

Husk at hvis treplaten skal settes direkte på veggen, er det viktig at boltene man monterer klatregrepene med, IKKE stikker ut på baksiden av treplaten. Vær derfor nøye når du velger bolter. Kjenn tykkelsen på treplaten på forhånd.

 

En fordel med å lage klatrevegg av kryssfinerplater er at man kan lage ekstra huller med islagsmutre. Det gir deg mulighet til å flytte rundt på klatregrepene og lage nye ruter, også etter at klatreveggen er montert. På de ferdiglagde klatreplatene vi selger i Gubbies er der 30 hull pr/kvm. 

 

Verktøy og utstyr:

 • Kryssfinerplater: 15 mm eller 21 mm,
 • Evt. lekter (4x4 cm) til baksiden av klatreplatemodulene,
 • Islagsmutre/klomutre,
 • M10 bolter,
 • Boremaskin med 12 mm bor,
 • Hammer (til å slå inn islagsmutrene med),
 • Unbrakonøkkel str 8, til å skru klatregrepene fast med,
 • Sag, hvis platene skal sages til.
Bedøm svaret?
Hvordan monterer jeg klatregrep direkte på en gipsvegg?

Vi kan ikke anbefale å sette klatregrep direkte på gipsvegger!

 

Klatregrepene skal bære vekten av de barn og voksne som klatrer på dem, og det er stor risiko for at klatregrepene vrir seg løse og ødelegger gipsen hvis de skrues direkte i plugger på en gipsvegg. Dessuten er langt de fleste klatregrep designet til å bli montert med bolter som ikke kan skrus i gipsplugger, men som krever spesielle gjenger som ikke kan bankes inn i en gipsvegg. Hvis du vet nøyaktig hvor lektene ligger bag gipsveggen, kan det likevel godt la seg gjøre å skru klatregrepene godt fast direkte i lektene med franske skruer. 

 

Vi anbefaler at man i stedet setter klatregrepene på en kryssfinerplate og deretter monterer platen på gipsveggen. Det er mye lettere å montere en plate på en gipsvegg, og hvis platen også lener seg på gulvet fordeles vekten mellom vegg og gulv. 

Bedøm svaret?
Er bolter inkludert i pakken når jeg kjøper klatregrep?

Bolter til våre klatregrep kjøpes separat. Grunnen til at det ikke følger bolter med klatregrepene er at lengden på boltene varierer etter hvilken overflate du skal montere klatregrepene på. På hvert eneste produkt tilstreber vi oss å opplyse hvilke bolter som kan brukes til henholdsvis tre- mursteins- og betongvegg. 

Bedøm svaret?
Hvordan plasserer jeg klatregrep til barn?

Avstanden mellom klatregrepene kan variere alt etter hvem som skal bruke veggen. Vi anbefaler at man setter 8-10 klatregrep pr kvadratmeter til barn fra 2-10 år, og 6-8 klatregrep pr. kvadratmeter til større barn og voksne.

 

Det er mange fremgangsmåter til rutebygging, og er du erfaren klatrer har du garantert din helt egen. Følgende er to forskjellige forslag til hvordan man kan starte rutebyggingen når du lager klatrevegg til barn:

 

1)    Sorter klatregrepene før du går i gang med at skrue dem opp på veggen. De grepene som er best å holde i plasseres jevnt ut over veggen i en høyde fra barnets skulder og oppover. Barnet har det beste utgangspunktet for å komme opp veggen når klatregrepene med best gripemuligheter er jevnt fordelt. De siste klatregrepene fordeles på den resterende del av klatreveggen, både som fottrinn og som litt mer utfordrende grep til hendene.

 

2)    En annen fremgangsmåte er å bygge rutene etter barnets bevegelser, med barnet som en aktiv deltager i rutebygningen. Viss du har bygget klatreveggen av klatreplatemoduler med ekstra hull til klatregrepene, er rutebygningen en prosess du kan vende tilbake til igjen og igjen, og gjøre rutene vanskeligere og vanskeligere ved behov.

 

Man kan starte med et enkelt fottrinn og la barnet stille seg med foten på det. Så setter man to håndgrep der det vil være naturlig for barnet å holde fast med hendene. Nå står barnet med en fot på et grep og holder fast med begge hendene på veggen. Sett neste fotgrep der den frie foten akkurat kan nå det, og litt høyere enn det første fotgrepet. Bygg videre fra dette utgangspunktet med skiftevis tak til hender og føtter.

Bedøm svaret?
Hva skal jeg finne ut av før jeg bygger en klatrevegg?

1)    Klatrearealets høyde og bredde. Ikke bygg en klatrevegg hjemme som er høyere enn 2,5 meter.

2)    Skal klatretakene skrus direkte på veggen eller skal de monteres på en plate?

3)    Veggtyper klatregrepene/klatreplatene kan monteres på:

 • Murstein
 • Betong
 • Trevegg (viktig å ha adgang til baksiden av veggen)
 • Gips (anbefales ikke hvis klatregrepene settes direkte på veggen) 
Bedøm svaret?