Friends, Kiler og Hexe

Bruk synkende rekkefølge
per side

Bruk synkende rekkefølge
per side

Friends, Kiler og Hexe - klatreutstyr til tradisjonell klatring

Fra Rock Empire og Wild Country har vi fått et bredt utvalg av kiler, friends og hexe. Det er klatreutstyr som er spesifikt rettet mot tradisjonell klatring på klipper.

Kiler

Som navnet angir er det en liten aluminiums kile montert på enden av et stykke wire med en løkke i enden. Kiler benyttes under klatring på klipper, hvor de kan settes i små kileformede sprekker. Når kilen er montert, setter man  ekspressslyngen sin i kilen og deretter kan man sikre sitt tau i ekspressslyngen og klatre videre.

Hexe

Hexe eller Rockcentries, som våre produkter heter, har samme funksjon som kiler. Forskjellen er formen på det lille hodet som settes i klippesprekken. På Hexen er hodet formet slik at når det blir dratt i hexen roterer den og setter seg i spenn med den bredeste delen av hexen. Hexens form gjør den anvendelig i sprekker som er mer parallelle.

Friends

Friends er den mekaniske versjonen av en hexe. Når en Friend usettes for trekk utløses en gripekam, som sikrer at Frienden kiler seg fast i klippesprekken. En Friend kan på samme måten som en Hexe benyttes i parallelle sprekker.

Har du spørsmål vedrørende klatreutstyr til tradisjonell klatring?

Vi står alltid klar med råd og veiledning slik at du kan få hjelp til å velge det riktige klatreutstyret. Skriv til oss i den lille boksen nederst til høyre eller ring på +47 8150 3377