Karabiner

Bruk synkende rekkefølge
Side:
  1. 1
  2. 2
per side

Bruk synkende rekkefølge
Side:
  1. 1
  2. 2
per side

Karabiner til klatring og tauaktivitet - Sikkerhetsgodkjente karabinhaker

Det finnes en del forskjellige karabiner, eller karabinhager, som de også bli kalt. Av forskjellige typer kan det nevnes skrue-karabiner, HMS-karabiner, D-karabiner, twistlock-karabiner og tråd/wire-karabiner. En karabin kan være utviklet til å bære utstyr eller den kan være utviklet til å holde din kroppsvekt. Karabinenes styrke fremgår av hvert enkelt produkt. Karabiner til klatring bør som minimum alltid være CE-merket eller UIAA godkjent. Det handler først og fremst om sikkerhet, og derfor er ALLE vår karabiner CE-merket eller UIAA godkjente.

Leder du etter Expresslynger/Quickdraws, så se her: Quickdraws.

MERK DEG: Vi har mengderabatt på noen av våre mest solgte karabiner/karabinhager. 

Trenger du rådgivning, så ring oss eller send oss ditt spørsmål i den lille boksen nederst til høyre.


 

 
karabin med skrue lukke system

Screwlock karabiner

Her ser du prinsippet bak en karabin med skru lås. Den skal skrus for å åpnes og for å låses. Karabinen er den mest brukte innenfor klatring og fås i et utall av variasjoner og former. Karabinen låser seg ikke automatisk, og det er derfor viktig at brukeren håndterer den korrekt.

 
karabin med twist lock system

Twistlock karabiner

Twistlock karabiner anses for å være sikrere, idet lukkemekanismen automatisk låser seg når lukkeren slippes. Karabinen er forholdsvis enkel å betjene med en hånd. Karabiner med denne lukkemekanismen finnes også i forskjellige utforminger.

 
karabin med trilock systemet

Trilock karabiner

Den mest sikre karabinen av de tre typene. For å åpne den skal man først dytte, så dreie og til slutt trykke på den. Hvis den slippes låser karabinen selv ved å utføre alle tre trinn i motsatt rekkefølge. Pga. de tre trinnene kalles karabinen for trilock. Den krever litt øvelse å bruke, men har til gjengjeld en høy sikkerhets grad.