Slynger

Bruk synkende rekkefølge
per side

Bruk synkende rekkefølge
per side

Edita Vopatová climbing

Slynger til klatring. Stort utvalg av klatreslynger

På denne siden har vi samlet et bredt utvalg av slynger til klatring fra henholdsvis Rock Empire og Skylotec. Er man ny innen klatresporten kan de forskjellige slyngenes bruksmuligheter virke litt uoversiktlige. Det kan vanskeliggjøre valget av slynger. Vi har derfor laget dette liten overblikket over de forskjellige slyngene. 

Åpne slynger

Våre åpne slynger er laget av nylon/polyamid og har en bredde på enten 16 mm eller 20 mm. De åpne slyngene fås i følgende lengder: 60 cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm, 180 cm og 240 cm. De lange slyngene brukes til sikring i forbindelse med utendørsklatring og tre klatring, til taljetrekk og utveksling, mens de korte slyngene er gode å ha hvis man får bruk for å forlenge slyngene sine.

Dyneema slynger

Er også en åpen slynge, kun laget av Dyneema. Dyneema er et lett og ekstremt sterkt materiale, så selv om bredden av en dyneema slynge kun er 8-10 mm, har den samme bruddstyrke som de bredere slyngene av nylon/polyamid. Dyneema slyngene veier markant mindre enn andre slyngene og er derfor velegnet til fjellklatring, hvor minimering av vekt virkelig er avgjørende. Lengder: 30 cm, 60 cm, 80 cm, 120 cm og 240 cm

Ekspress Slynger

En ekspress slynge er en liten sammensydd nylonslynge, beregnet til å sette en karabin i hver ende - også kalt quickdraw eller hurtigslynge. De selges separat uten karabiner fordi det anbefales at man skifter ut slyngen annet hvert år. Slyngen fås i 11 cm, 16 cm og 25 cm lengde.

Ekspress Slynger, Dyneema

Dyneema ekspress slyngen veier halvparten av hva en alminnelig ekspress slynge veier, men har samme bruddstyrke som alminnelige nylonslynger. Også dyneema ekspress slyngen bør skiftes ut annet hvert år. Den fås i følgende lengder: 11 cm, 16 cm, 18 cm og 25 cm

Slyngene på denne siden er alle godkjente under CE merket eller UIAA.