• Fri frakt over 1500,- NOK
  • Full returrett i 14 dager
  • Leveringstid: 3-4 dager
  • Kjøp med faktura
  • Min Konto

Skylotec Pure Men - lækker sportsklatresele til mænd

Flere visninger

Klatresele Pure 2.0. Sportsklatresele fra Skylotec

Bli den første som omtaler dette produktetAvailability: På lager

kr 899,00

Pure 2.0 Sports Klatresele
Materialer: Lukket celleskum, Softshell, Polyamid
Vekt: 245g (S)
Norm: EN 12277C

* Obligatoriske felt

kr 899,00

Detaljer

Sports Klatresele –Skylotec Pure 2.0

Denne klatreselen er helt topp når det kommer til sportsklaring. Pure 2,0 veier under 250 g, men er optimalisert til den beste komfort. En meget simpel og flott sportsklatresele, hvor alt unødig er fjernet. Vekt samt komfort er de eneste nøkkelord. De eneste absolutt nødvendige features er 4 utstyrsløkker, et enkelt aluminiumsspenne, for presis tilpasning, og strikk i lårløkkene. Formmessig sitter selen som støpt på hoftene.

Klatreselen er utrolig lett! Det betyr at selen er sammensatt av de beste og nyeste lettvektsmaterialer på markedet, noe som også gjør denne klatreselen til en high end klatresele. Selen finnes i 3 størrelser: S-M-L. 
Et fantastisk valg for den virkelig seriøse sportsklatrer.

Modellen fås også til kvinner med en utforming som er tilpasset kvinner. For kvinnemodellen: Klikk her.

kr 899,00

Skriv din egen omtale

You're reviewing: Pure 2.0 Sports Klatresele

Hvordan vurderer du dette produktet? *

Produkt spørgsmål

Hvilken klatresele skal man bruke til gravide?

I starten av graviditeten vil man kunne bruke en vanlig hoftesele, men så snart magen begynner å vokse og hofteselen ikke kan spennes rundt midjen, må man skifte til en helkroppssele for voksne. På helkroppsselen sitter remmene ikke stramt over magen, men heller opp langs sidene. Derfor anbefaler vi at du bruker en helkropssele til voksne, som den du kan se her: Sella Helkropssele

Bedøm svaret?
Hvilken klatresele bør jeg velge som nybegynner?

Din første klatresele

Som nybegynner er komforten det vigtigeste. Du vil antageligvis henge en del i selen, og derfor kan det være smart med rikelig polstring i hoftebeltet og i benløkkene. Som nybegynner bør du også sørge for å kjøpe en sele med en fast størrelse, og ikke en one-size sele, da lange løse stropper fort kan bli et irritasjonsmoment i veggen.

Bedøm svaret?
Hva skal jeg tenke på før jeg kjøper en ny klatresele?

Hvilken klatresele du bør velge avhenger av hvilken form for klatring du utøver og hvilke spesielle krav som er vigtigst for deg. Disse kan for eksempel være følgende:

1. Komfort/polstring
2. Spesifikk størrelse
3. Antall og formål med utstyrsløkkene
4. Selvlukkende spenner
5. Klatreseletype og hvem som skal bruke klatreselen

Størrelser
Du kan oppleve at forskjellige produsenter har forskjellige mål for hva som er small, medium og large. En small kan passe perfekt i ett mærke, men i et annet ligger du et sted mellom small og medium.

Utstyrsløkker
Hvis du klatrer lange sportsruter, tradisjonel klatring eller isklatring, er det en god idé å ha minimum de 4 standardløkkene som de fleste selene har. Hvis du derimot utelukkende vil klatre inne på klatrevegge og i konkurranser har du heller bruk for en sele som er så lett som mulig. Det vil si en med så få løkker som mulig, eller helt uten.
Vær oppmerksom på at utstyrsløkker kan ha forskjellige bruddstyrker, noe du kan finne informasjon om i den enkelte produsentens beskrivelse av selen.

Selvlukkende spenner
I dag kommer de fleste klatreselene med selvlåsende spenner, men du kan oppleve at enkelte seler har en spenne der du må føre reimen tilbake gjennom spennen for at den skal låses korrekt. Da det er en menneskelig faktor som kan glemmes, anbefaler Gubbies seler med selvlåsende spenner.

Benløkker
Klatreseler kommer med enten faste eller justérbare benløkker. Om du vil ha det ene eller det andre er en smakssak, da behovet for å kunne justere benløkkene sjeldent oppstår. Spennene gir ekstra vekt og gjør selen dyrere, mot å få en fleksibilitet som de fleste erfarne klatrere kun sjeldent bruker.

Haul-loop
På mange seler finder du et ’haul-loop’ sentrert bak på hoftebeltet. Det er en løkke som kan brukes til en rekke forskjellige formål. For eksempel kan klatrerens makker i spesielle situasjoner holde fast i den, klatreren kan ha en kalkpose eller et ekstra tau festet i den, eller - på lange turer utendørs - kan løkken bruges til å henge bagasje i.

klatresele vejledning

Bedøm svaret?
Når skal jeg kaste min gamle klatresele?

Prdusentene av klatreseler gir forskjellige instruksjoner om hvor lang holdbarhet deres produkter har, og når de bør kastes. Ytterligere kan dette variere fra seletype til seletype. Generelt kan man likevel si at nylon ikke blir dårligt med mindre det utsettes for sollys (UV-lys) eller våte miljøer. oppbevar derfor din sele på et mørkt og tørt sted.

På alle klatreseler er fabrikasjonsdatoen angitt. En generel retningslinje er likevel at du bør kaste dem etter fem års bruk. Hvis selen har blitt oppbevart mørkt og tørt i 10 år før betyr det ikke noe. De fem årene regnes fra datoen selen er tatt i bruk. Vi vil likevel poengtere at dette er generelle retningslinjer, og at alle selers holdbarhet varierer fra produsent til produsent og fra seletype til seletype. Følg derfor som utgangspunkt produsentens anvisninger.
Ultimativt er det ditt ansvar om din sele er god nok til å brukes. Sjekk derfor selen jevnligt for tegn på slitasje, og oppbevar den etter de ovenstående retningslinjer. 

Noen klatreseler er laget med en slitasje-indikator. Det er et ytre lag slitesterkt nylon over et rødt lag nylon, som dekker det inderste laget som gir selen dens styrke. Gubbies anbefaler seler med slitasjeindikator.

Ytterligere informasjon om sikkerhetskrav til klatreseler kan finnes på den internasjonale klatre- og fjellbestigningsforbund UIAA's hjemmeside www.theuiaa.org.

Bedøm svaret?
Hvilke forskjellige klatreseler finnes?

Klatreseler kan inddeles i følgende typer:

1. Hofteselen
Her er komfort og brukervennlighet i fokus. 4 utstyrsløkker, stort, godt polstret hoftebelte og godt polstrede lårløkker.

2. Klatresele til kvinner
Igjen er komfort og brukervennlighet i fokus, men selens dimensjoner er spesialtilpasset til kvindens ergonomi.

3. Klatresele til konkurranse/isbreturer/fjellbestigning o.l.
Her er vektoptimering i fokus. Selen skal veie så lite som mulig, og samtidig gi deg best mulig bevegelsesfrihet. Selene har typisk 2 eller færre utstyrsløkker, smalt hoftebelte og smale lårløkker.

4. Helkropssele til barn og særlige målgrupper
Barn har smale hofter og et annet tyngdepunkt enn voksne. For å sørge for sikker stabilitet og at de ikke faller ut av selen hvis de faller har barneselen et høyere indbindingspunkt enn en hoftesele, og er også utstyrt med skulderstropper.

5. Brystsele
Brystseler brukes kun sammen med en hoftesele, og i situasjoner der det er nødvendig for å heve indbindingspunktet. Dette kan være ved klatring eller isbrevandring med tung ryggsekk, der klatreren risikerer å falle uhensigtsmessig på grun av den forskudte vektbalansen med ekstra vekt på overkroppen.

6. ’One-size’ seler
’One-size’ seler brukes f.eks. på skoler og institusjoner der det varierer hvem som bruker den.

Bedøm svaret?