Treningsbjelker

Bruk synkende rekkefølge
per side

Bruk synkende rekkefølge
per side

Hangboards - her Beastmaker

Treningsbjelker – treningsutstyr til klubben eller hjemmet

En treningsbjelke er et treningsredskap for seriøse klatrere. Noen kaller dem også for fingerbrett eller hangboards. En treningsbjelke er en slags plate som kan henges hjemme f.eks. over en dør eller på en takstol. På denne kan man gjøre hengeøvelser, hvor sener og muskler i underarmer og fingre styrkes. Det anbefales at man har klatret kontinuerlig i minimum et år, før man starter trening på treningsbjelker. Dette er selvfølgelig litt avhengig av hvilken treningsbjelke man velger. De fleste bjelkene har forskjellige grepstyper: pinches, crimps, pockets, slopers og jugs. På den måten kan du variere treningen av forskjellige grepsteknikker. Jugs er som store gode klatregrep, så hvis du ikke har klatret så lenge og allikevel gjerne vil trene på treningsbjelke, anbefaler vi at du velger et hangboard med gode jugs-grep, for å unngå eventuelle seneskader.

Trening til klatring

I de fleste tilfeller anbefales det at treningsbjelken benyttes til å henge statisk i. Typiske 10-15 sekunder etterfulgt av en pause. Dette gjentas 6-10 ganger. Der er vanligvis plassert noen gode jugs ytterst i hver side av bjelken, som kan benyttes til å foreta pull-ups i. Og så finnes det dessuten forskjellige apps til bruk av treningsbjelker/hangboards, hvor du lett kan la deg inspirere til forskjellige øvelser og treningsrutiner.

Beastmaker App til trening på Hangboard

Beastmaker har laget en trenings-App til både Apple og Android. Den kan du se her: Beastmaker trenings App 

Inspirasjon til hvordan du setter din treningsbjelke opp hjemme finner du her: Beastmaker setup

Er du i tvil om hvilken treningsbjelke du bør velge, er du alltid velkommen til å kontakte oss på info@gubbies.com eller på 401 24 263